Laboratuvar Tezgahları ve Mobilyaları

Laboratuvar Tezgahları ve Yüzeyleri

Cihazların konulduğu ve üzerinde çalışmaların yapıldığı güvenli bir çalışma alanı oluşturulan sistemlere tezgâh denir. Tezgâhların alt bölümleri, depolama amaçlı dolap olarak kullanılabileceği gibi oturma veya çalışma boşluğu olarak da kullanılabilir. Tezgâhlar, laboratuvar çalışmalarında kullanılmak üzere tasarlanmış, deney araçlarını, cihazları, enerji, gaz, su bağlantılarını üzerinde barındırarak kullanım kolaylığı sağlayan, kimyasallara dayanıklı çalışma alanlarıdır.

Laboratuvar tezgâhları kenar ve orta tezgâh olarak ayrılmaktadır. Bu ürünler A sistem ve C sistem olarak üretilmektedir.

Kenar Tezgâh

Kenar tezgâhlar, laboratuvar alanlarında birçok cihazın rahatça yerleştirilebileceği kullanışlılık ilkesine uygun kullanım alanları sağlar.

Modüler yapıya sahip olduğundan tasarım olanağı fazladır. Gaz vanaları, yıkama üniteleri, raf sistemleri, elektrik sistemleri ile geniş̧ çalışma alanları yaratır. Asma dolap alternatifleri ile depolama alanlarını iki katına çıkarma imkânı sunar. Minimumda 24 saat kimyasal dayanımlı çalışma yüzeyleri ile birlikte tasarlanmalıdır.

Kenar Tezgah Sistemlerimiz

Orta Tezgâh

Orta tezgâhlar, çift taraflı kullanım sağlayan tezgâhlardır. Çalışma alanlarına elverişli kullanımı ile büyük önem taşımaktadır.

Yıkama ünitelerinin ise orta tezgahtan pleksiglass yada seperatör yardımıyla ayrıldığını görmekteyiz. Yıkama üniteleri standart olarak laboratuvar tipi musluk, acil göz duşu ya da kurutma askılığı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Orta Tezgah Sistemlerimiz

null

A Sistem Tezgahlar

A sistem tezgahlar, Taşıyıcı konstrüksiyon 30x50x1,5 mm ebatlarında, 180 C veya daha yüksek ısıda fırınlanmış elektrostatik fırın boyalı kutu profillerden imal edilmektedir.

null

C Sistem Tezgahlar

Sistem 30*60*2mm DKP kutu profillerden imal edilmektedir. Ayakların yere basan kısımlarında sert plastikten mamül pingolar bulunmaktadır.